WIE ZIJN WE?

 “Identify & personalize things and people”

TURBEL is een Brusselse kmo en een echt familiebedrijf.  Onze missie is om de identificatie en personalisatie “van objecten en personen” te ondersteunen. 

Een vleugje geschiedenis voor de nieuwsgierigen onder u...

1955
Oprichting van de vennootschap Turbel door meneer Boeur: invoerder van Avery-etiketten
1963
Oprichting van een tweede vennootschap: EURABEL SPRL
1986
Overname van Turbel door Roland Cuvelier en zijn vader Jules
1990

Overname van de vennootschap NEW MDC en bredere verspreiding van allerhande producten die verband houden met etiketten (Dennison & Sato)

1995
Verhuizing naar de Trooststraat nr. 70
1996
Aanschaf van onze eerste snijmachine en productie van onze eerste etiketten
1997
Start van de productie van ons eigen merk van zelfklevende platen in A4-formaat: Multicom
2005

Oprichting van de twee Entiteiten: Industry & Office

2005
Verhuizing van de Trooststraat (Schaarbeek) naar Haren waar we onze werkplaats voor de productie konden uitbreiden
2013
Installatie van zonnepanelen om ons energieverbruik te verminderen
2018
Behalen van de certificering voor ons eigen merk Multicom
2018
Benoeming tot Trends Gazelle in januari
2018
Aankoop Xeikon CX3 in het voorjaar
2018
Nieuwe grafische entiteit in december
2020
Uitbreiding van onze fotovoltaïsche centrale

Enkele kerncijfers

7.000.000

m² aan etiketten geproduceerd per jaar: het equivalent van 1.000 voetbalvelden

 

750.000.000

Aantal etiketten geproduceerd per jaar

 

48

Aantal werknemers
 

1168

Aantal zonnepanelen

 

Referentie op de markt

Doorheen de jaren is Turbel uitgegroeid tot een echte referentie op de markt van auto-ID. Dankzij onze productiesite voor etiketten en onze voorraad van alle aanverwante producten zijn gevestigd in Haren, waardoor we u steeds een snelle etiketteringsoplossing van hoogwaardige kwaliteit kunnen bieden.

Knowhow

De knowhow is in de eerste plaats te danken aan ons ervaren en wilskrachtig team dat één gemeenschappelijk doel heeft: een etiket produceren dat voldoet aan alle verwachtingen van de klant. Bij Turbel hechten we veel waarde aan de beschikbaarheid van onze verkopers, maar ook ons intern team, voor onze klanten. Wij staan steeds voor u klaar met een luisterend oor, zowel voor de realisatie van uw etiketten als voor alle vragen met betrekking tot uw project. 

Tijdens de volledige periode voor de uitwerking van uw etiket, kan u genieten van het advies van onze experts die u zullen begeleiden, zodat u de beste keuze kan maken voor uw toepassing. Ieder etiket en zijn toepassing is namelijk uniek en eigen aan uw bedrijf. Daarom biedt onze kwalitatieve begeleiding u de mogelijkheid om een etiket uit te werken op maat van uw behoeften. Omdat de uitwerking van een etiket heel wat opzoekingswerken vereist, zodat het etiket volledig aan uw verwachtingen kan voldoen, realiseren wij deze opzoekingen samen met enkele interne tests of tests in uw vestiging.

Engagement voor het milieu

Ons doel: uw etiketten produceren met de laagst mogelijke ecologische voetafdruk. Wij zijn betrokken bij het behoud van ons milieu. Turbel implementeert verscheidene initiatieven om zijn impact op het milieu te beperken: zonnepanelen, recyclage van afval, palletdozen, waterzuivering, ... Ons engagement is voortdurend in ontwikkeling. Bovendien zijn we steeds op zoek naar nieuwe ecologische oplossingen die we kunnen implementeren in ons bedrijf.

Lees meer

Engagement voor de maatschappij

We hechten veel belang aan onze samenwerking met CITECO, een beschutte werkplaats uit Brussel. Bij Turbel gaat geen dag voorbij, zonder dat Medhi, Luc of één van hun collega’s te vinden zijn op de werkvloer van Turbel, waar ze samen met onze eigen collega’s werken aan de productie en ontwikkeling van onze producten. Er is een bijzondere link ontstaan tussen deze gehandicapte werknemers en de werknemers van Turbel.

Diversiteit is zeer belangrijk voor ons. Bij Turbel ontmoeten diverse nationaliteiten elkaar. 
De minister van Tewerkstelling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft Turbel het diversiteitslabel toegekend. Dit label wordt elk jaar toegekend aan werkgevers die verschillen in de professionele omgeving erkennen, respecteren en waarderen.

Ieder jaar steunt Turbel diverse organisaties en acties, door middel van een financiële of materiële bijdrage of door tijd van de collega’s door te geven aan hen die er het meest behoefte aan hebben. Daarnaast ondersteunen we ieder jaar acties zoals Cap48, GoodsToGive en SOS Kinderdorpen, TEFF (The Extraordinary Film Festival).

  • Kwaliteit
  • Green
  • Autonomie
  • Teamspirit
  • Tolerantie

Ons ADN

Turbel is het resultaat van twee bedrijven die samen wonen en werken. Ze hebben een gemeenschappelijk doel: Een dialoog met de consument creëren. Deze dialoog wordt vertegenwoordigd door de kleur blauw, in combinatie met de kleuren magenta en groen/blauw in de respectievelijke logo’s. U zult ook merken dat er een vingerafdruk staat, die verwijst naar eenheid van de mens, namelijk u, onze klant. Ieder van u is uniek en daar zijn we ons van bewust. Daarom besteden we speciale aandacht aan ieder van u.

Allereerst ontdekt u onze entiteit die etiketten produceert en etiketteringsoplossingen verdeelt. Het logo is een tekstballonnetje dat symbool staat met de communicatie naar u, onze klanten. De vorm van het logo is een vierkantje met afgeronde hoeken dat refereert naar ons belangrijkste product: het etiket.

De tweede entiteit is de exclusieve distributeur van een twintigtal merken in het domein van meubilair voor kantoorgebouwen, scholen en decoratie. Ook hier staat het tekstballonnetje symbool voor de dialoog tussen de merken en de consumenten.

Fotogalerij

Onze partners